Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jelatini sıvı hale getirmek için, küçük bir tencereye alınarak çok düşük sıcaklıkta eritilmesi gerekir 13. Sıcaklık 35-40 dereceyi aşmamalıdır 13. Jelatin yüksek sıcaklığa maruz kalırsa, kıvam artırıcı özelliğini yitirir 13.
Jelatini mikrodalga fırında da sıvı hale getirmek mümkündür 2. Ancak, mikrodalga fırında çözündürme işlemi sırasında da sıcaklık kontrolünün çok dikkatli yapılması gerekir 2.
Jelatin, soğuk ürünlere topaklanmalara yol açabileceğinden, doğrudan eklenmemelidir 13. Bunun yerine, jelatinin üründen bir miktar sıvı ile karıştırılıp homojen bir hale getirilmesi ve ardından ana ürüne eklenmesi önerilir 12.
Jelatin kullanım oranları, tariflere göre değişiklik gösterir 12. Yaprak jelatin için önerilen kullanım oranları: jöleler için her yarım litre için 6 yaprak, kremalı ürünler için 4 yaprak, kalıptan çıkacak kremalı ürünler için 8 yaprak 2. Toz jelatin için önerilen kullanım oranları ise: jöleler için yarım litre için 9 gram, kremalı ürünler için 6 gram, kalıptan çıkarılacak kremalı ürünler için 12 gram 2.
Jelatin, dondurulmamalıdır; dondurulduktan sonra gevrek bir hale gelerek yapısı bozulur 2.
Jelatin kullanmadan önce, tarifin gereksinimlerine uygun doğru miktarı ve kullanım yöntemini belirlemek için ürünün ambalajındaki talimatları kontrol etmek önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: