Antep usulü şiveydiz yapmak için gerekli malzemeler: 1 kilogram taze sarımsak; 500 gram pırasa; yarım kilogram kemikli et (kuzu ya da dana); 300 gram süzme yoğurt; tuz; karabiber; 1-2 su bardağı haşlanmış nohut. Üzeri için: sıvı yağ; nane. Yapılışı: 1. Eti düdüklü tencerede haşlayın. 2. Yeşil sarımsakları ve pırasaları kokusunun giderilmesi için birkaç kez suda bekletip suyunu süzün. 3. Pişen etleri düdüklü tencereden çıkarın, et suyunu süzüp tekrar düdüklü tencereye koyun, içine doğranmış sarımsak ve pırasayı ekleyip 10 dakika pişirin. 4. Pişen sebzelerin içine nohut ve etleri koyup, tuzunu ayarlayın. 5. Ayrı bir kapta yoğurdu çırpın. 6. Yemeğin suyundan azar azar ekleyip ılıttığınız yoğurdu yemeğe karıştırın. 7. Üzerine karabiber ilave edin, sıvı yağ ile naneyi yakıp üzerine dökün ve servis edin. Şiveydiz yaparken etin önceden ayrı ayrı haşlanması, malzemelerin kokusunun giderilmesi için suda bekletilmesi ve yoğurdun yemeğin suyuyla ılıtılarak eklenmesi önerilir.