Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sivas yağlı köfte yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram kıyma (kuzu veya dana) 12
- 1 su bardağı ince bulgur 1
- 1 adet soğan (rendelenmiş) 1
- 1 adet yumurta 12
- 2-3 diş sarımsak (ezilmiş) 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 12
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1
- 1 tatlı kaşığı pul biber 1
- 1 tatlı kaşığı kimyon 1
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1
- Yarım su bardağı su 1
Yapılışı:
- Bulguru bir kaba alın ve üzerine yarım su bardağı suyu ekleyip şişmesi için 10-15 dakika bekletin 1.
- Şişen bulgura kıymayı, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsakları, yumurtayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyin 1.
- Tüm malzemeleri iyice yoğurun 1. Gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz 1.
- Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın ve düzleştirerek köfte şekli verin 1.
- Köfteleri önceden ısıtılmış tavada zeytinyağı ile kızartın, her iki tarafı da altın sarısı olana kadar pişirin 1.
Sivas yağlı köftesi, genellikle pilav veya bulgur pilavı ile birlikte servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: