Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sivas köftesinin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Doğal ve taze malzemeler: Sivas köftesi, sadece dana ve kuzu etinin karışımından yapılır ve içinde ekmek, soğan veya başka dolgu malzemeleri bulunmaz 15. Kullanılan et, Sivas'ın yaylalarında otlayan hayvanlardan elde edilir ve bu etlerin en büyük özelliği kekikle beslenmeleridir 14.
- Özel pişirme yöntemi: Köfteler, korlaşmış odun ateşi üzerinde ızgarada pişirilir 3.
- Coğrafi işaret: Sivas köftesi, Türk Patent Enstitüsü tarafından "coğrafi işaret" verilen bir üründür 3.
- Lezzet: Sivas köftesi, yumuşak yapısı ve ince kıvamıyla bilinir 5. Pişirme sırasında kullanılan kömür ateşi, köftenin içinin tam kıvamında pişmesini sağlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: