• Buradasın

    Silor ve siron aynı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming plate of golden, rolled-out dough topped with melted butter and yogurt, set on a rustic wooden table in a cozy Gümüşhane kitchen, with a smiling elderly woman in traditional Turkish attire preparing another portion nearby.
    Evet, silor ve siron aynıdır, çünkü bu isimler aynı yemeği ifade etmek için kullanılan farklı isimlerdir 125.
    Silor, özellikle Artvin yöresinde; siron ise Gümüşhane, Bayburt, Trabzon ve Artvin gibi Doğu Karadeniz bölgesinde yaygın olarak yapılan bir yemektir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Silor hangi yöreye ait?

    Silor, özellikle Gümüşhane, Bayburt, Trabzon ve Artvin gibi Doğu Karadeniz bölgesine ait bir yemektir. Artvin yöresinde yemeğe "Silor", Bingöl yöresinde ise "Sorina Pel" denmektedir.

    Siron hangi yöreye ait ve nasıl yapılır?

    Siron, Gümüşhane, Bayburt ve Trabzon yörelerine ait bir hamur işidir. Yapılışı: 1. Yufkalar rulo yapılıp 2 cm genişliğinde kesilir. 2. Kesilmiş yufkalar yağlanmış bir tepsiye dik olacak şekilde dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kızartılır. 3. Bir kapta yoğurt, süt ve rendelenmiş sarımsak çırpılır. 4. Fırından çıkan yufkaların üzerine bu karışım dökülür ve tekrar 10 dakika pişirilir. 5. Başka bir tavada kıyma, soğan, salça, tuz ve karabiber kavrulup yufkaların üzerine yayılır. 6. Ayırılan yoğurtlu sos üzerine gezdirilir. 7. Son olarak, tereyağı, pul biber ve domates salçası ile hazırlanan sos üzerine dökülür. Siron, genellikle ayran, şalgam suyu veya soğuk su ile servis edilir.