Siron, Gümüşhane, Bayburt ve Trabzon yörelerine ait bir hamur işidir. Yapılışı: 1. Yufkalar rulo yapılıp 2 cm genişliğinde kesilir. 2. Kesilmiş yufkalar yağlanmış bir tepsiye dik olacak şekilde dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kızartılır. 3. Bir kapta yoğurt, süt ve rendelenmiş sarımsak çırpılır. 4. Fırından çıkan yufkaların üzerine bu karışım dökülür ve tekrar 10 dakika pişirilir. 5. Başka bir tavada kıyma, soğan, salça, tuz ve karabiber kavrulup yufkaların üzerine yayılır. 6. Ayırılan yoğurtlu sos üzerine gezdirilir. 7. Son olarak, tereyağı, pul biber ve domates salçası ile hazırlanan sos üzerine dökülür. Siron, genellikle ayran, şalgam suyu veya soğuk su ile servis edilir.