Yoğurtlu siron yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet yufka; 1 yemek kaşığı tereyağı; 150 gram dana kıyma; yarım adet soğan (yemeklik doğranmış); 1 çay kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 2 su bardağı süzme yoğurt; 2 diş sarımsak; 1,5 su bardağı su; 1 çay kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı domates salçası (arzuya göre); 1 avuç maydanoz (arzuya göre). Yapılışı: 1. Yufkayı en ucundan başlayarak sıkıca yuvarlayın ve 3-4 cm kalınlığında yufka halkaları kesin. 2. Yağladığınız borcama yufkaları dik olacak şekilde dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika, yufkalar kızarana kadar pişirin. 3. Sarımsaklı sulandırılmış yoğurdu hazırlamak için süzme yoğurdu, suyu, tuzu ve rendelenmiş sarımsakları bir kabın içinde iyice karıştırın. 4. Yoğurt döktüğünüz yufkaları tekrardan 180 derecede 10 dakika pişirin. 5. Bu sırada tereyağını eritip soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun. 6. Fırından çıkan yufkaların üzerine kıymalı harcı eşit şekilde yayın ve ayırdığınız yoğurtlu sostan üzerine gezdirin. 7. Son olarak, küçük bir tavada tereyağı, pul biber ve tereyağını eritip üzerine gezdirin ve kıyılmış maydanozları serpin. Siron, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon ve çevresinde yapılan bir hamur işidir. Farklı tarifler ve yapılış şekilleri için yemek.com ve lezzet.com.tr gibi kaynaklara başvurulabilir.