• Buradasın

    Hazır yufkadan siron nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hazır yufkadan siron yapmak için gerekli malzemeler:
    • 6 adet yufka 2;
    • 1 kase yoğurt 2;
    • 1 yemek kaşığı tereyağı 2.
    Yapılışı:
    1. Yufkaların kenar kısımlarını kesin 2.
    2. Yufkaları iki parmak kalınlığında sıkmadan sarın 2.
    3. Bir parmak kalınlığında kesin ve tepsiye sırayla, sıkıştırmadan dizin 2.
    4. 200 derecede yufkaları kurutun 2.
    5. Kuruyan yufkalardan yiyebileceğiniz kadarını tabağa alın 2.
    6. Yoğurdu çırparak akışkan hale getirin ve yufkaların üzerini örtecek şekilde dökün 2.
    7. 10 dakika beklettikten sonra üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin 2.
    Not: Kesilmiş yufkaların kenarlarını tepsideki boş alanlara yerleştirebilirsiniz 2. Pişirme süresi fırında 10-15 dakikadır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hazır yufka ile hangi börekler yapılır?

    Hazır yufka ile yapılabilecek bazı börek çeşitleri: Peynirli gül böreği. Kıymalı tepsi böreği. Ispanaklı börek. Su böreği tadında yufkalı börek. Paçanga böreği. Sigara böreği. Patatesli börek. Otlu börek. Mantarlı börek. Tava böreği. Ayrıca, hazır yufkayla yapılabilecek diğer börek tarifleri için şu siteler de incelenebilir: nefisyemektarifleri.com; yemek.com; lezzet.com.tr.

    Siron hangi yöreye ait ve nasıl yapılır?

    Siron, Gümüşhane, Bayburt ve Trabzon yörelerine ait bir hamur işidir. Yapılışı: 1. Yufkalar rulo yapılıp 2 cm genişliğinde kesilir. 2. Kesilmiş yufkalar yağlanmış bir tepsiye dik olacak şekilde dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kızartılır. 3. Bir kapta yoğurt, süt ve rendelenmiş sarımsak çırpılır. 4. Fırından çıkan yufkaların üzerine bu karışım dökülür ve tekrar 10 dakika pişirilir. 5. Başka bir tavada kıyma, soğan, salça, tuz ve karabiber kavrulup yufkaların üzerine yayılır. 6. Ayırılan yoğurtlu sos üzerine gezdirilir. 7. Son olarak, tereyağı, pul biber ve domates salçası ile hazırlanan sos üzerine dökülür. Siron, genellikle ayran, şalgam suyu veya soğuk su ile servis edilir.

    Yoğurtlu siron nasıl yapılır?

    Yoğurtlu siron yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet yufka; 1 yemek kaşığı tereyağı; 150 gram dana kıyma; yarım adet soğan (yemeklik doğranmış); 1 çay kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 2 su bardağı süzme yoğurt; 2 diş sarımsak; 1,5 su bardağı su; 1 çay kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı domates salçası (arzuya göre); 1 avuç maydanoz (arzuya göre). Yapılışı: 1. Yufkayı en ucundan başlayarak sıkıca yuvarlayın ve 3-4 cm kalınlığında yufka halkaları kesin. 2. Yağladığınız borcama yufkaları dik olacak şekilde dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika, yufkalar kızarana kadar pişirin. 3. Sarımsaklı sulandırılmış yoğurdu hazırlamak için süzme yoğurdu, suyu, tuzu ve rendelenmiş sarımsakları bir kabın içinde iyice karıştırın. 4. Yoğurt döktüğünüz yufkaları tekrardan 180 derecede 10 dakika pişirin. 5. Bu sırada tereyağını eritip soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun. 6. Fırından çıkan yufkaların üzerine kıymalı harcı eşit şekilde yayın ve ayırdığınız yoğurtlu sostan üzerine gezdirin. 7. Son olarak, küçük bir tavada tereyağı, pul biber ve tereyağını eritip üzerine gezdirin ve kıyılmış maydanozları serpin. Siron, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon ve çevresinde yapılan bir hamur işidir. Farklı tarifler ve yapılış şekilleri için yemek.com ve lezzet.com.tr gibi kaynaklara başvurulabilir.

    Hazır yufka sıcak suya batırılır mı?

    Evet, hazır yufka sıcak suya batırılabilir. Yufkaları sıcak suya batırıp çıkardıktan sonra fazla suyunun süzülmesi ve hemen kullanılması önerilir.

    Sironun içine ne konur?

    Sironun içine konabilecek malzemeler, yapılan sironun çeşidine göre değişiklik gösterir: Tavuklu siron: Tavuk butları düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirilir ve didiklenerek üzerine yerleştirilir. Kıymalı siron: Kıyma, tuz, karabiber ve pul biberle kavrularak yufkanın üzerine yayılır. Sade siron: Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Ayrıca, sironun üzerine salça sosu da gezdirilebilir.