Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurtlu siron yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet yufka 14;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 150 gram dana kıyma 1;
- yarım adet soğan (yemeklik doğranmış) 1;
- 1 çay kaşığı domates salçası 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 2 su bardağı süzme yoğurt 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1,5 su bardağı su 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı domates salçası (arzuya göre) 1;
- 1 avuç maydanoz (arzuya göre) 1.
Yapılışı:
- Yufkayı en ucundan başlayarak sıkıca yuvarlayın ve 3-4 cm kalınlığında yufka halkaları kesin 1.
- Yağladığınız borcama yufkaları dik olacak şekilde dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika, yufkalar kızarana kadar pişirin 1.
- Sarımsaklı sulandırılmış yoğurdu hazırlamak için süzme yoğurdu, suyu, tuzu ve rendelenmiş sarımsakları bir kabın içinde iyice karıştırın 1. Fırından çıkan yufkaların üzerine kaşık yardımıyla dökün ve 3 yemek kaşığı kadarını ayırın 1.
- Yoğurt döktüğünüz yufkaları tekrardan 180 derecede 10 dakika pişirin 1.
- Bu sırada tereyağını eritip soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun 1. Kavrulmuş soğanlara kıymayı ekleyin ve iyice pişene kadar kavurmaya devam edin 1. En son salça, tuz ve karabiberi ekleyin 1.
- Fırından çıkan yufkaların üzerine kıymalı harcı eşit şekilde yayın ve ayırdığınız yoğurtlu sostan üzerine gezdirin 1.
- Son olarak, küçük bir tavada tereyağı, pul biber ve tereyağını eritip üzerine gezdirin ve kıyılmış maydanozları serpin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: