• Buradasın

    Simit hamuruna ne kadar sirke konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Simit hamuruna 2 yemek kaşığı sirke (elma veya üzüm sirkesi) eklenir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Gerçek simit hamuru nasıl hazırlanır?

    Gerçek simit hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg un - 1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30 gr) - 3 su bardağı ılık su - 1 çorba kaşığı tuz - 3 çorba kaşığı pekmez - 1 su bardağı susam Hazırlanışı: 1. Bir su bardağı ılık suda mayayı eritin ve kabarması için 2-3 saat bekletin. 2. Bir su bardağı ılık su ile 2 kaşık pekmezi karıştırın. 3. Unu hamur yoğurma kabına alın, ortasını havuz gibi açıp eritilmiş maya ve tuzu ilave edin. 4. Pekmezli suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 5. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak simit şekli verin. 6. Derin bir kapta kalan 1 bardak suyu 1 kaşık pekmezle karıştırın. 7. Susamı geniş bir tabağa yayın ve hazırladığınız hamurları pekmezli suya batırıp çıkarın, ardından susama bulayın. 8. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp simitleri aralıklı olarak tepsiye dizin. 9. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 10. Çay ve beyaz peynir eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

    Gerçek simit hamuru kaç saat mayalanır?

    Gerçek simit hamurunun mayalanma süresi 1 saat olarak belirtilmiştir.