Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şıllık tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
- Krep hamuru için: 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 adet yumurta, 1 su bardağı un, 1 çimdik tuz 34.
- Şerbeti için: 3 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı 34.
- İç harcı için: 1 su bardağı ceviz içi 34.
Yapılışı:
- Tencereye su ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın 34. Kaynayınca tereyağını ekleyin ve altını kapatıp ılımaya bırakın 34.
- Süt, su ve yumurtayı çırpın 4. Un ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin 4. Pürüzsüz bir hamur elde edin 34.
- Krep tavasını yağlayın 4. Bir kepçe hamurdan döküp arkalı önlü pişirin 4. Krepleri soğumaya bırakın 3.
- Kreplerden birini bir tabağa alıp ortasına ceviz koyup rulo şeklinde sarın 34. Tüm kreplere aynı işlemi uygulayın 3.
- Krepleri kesip üzerine şerbet gezdirin 34. Şerbeti hafif çekince servis edin 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: