• Buradasın

    Şıllık tatlısı nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şıllık tatlısı, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şıllik tatlısı nasıl yapılır?

    Şıllık tatlısı yapımı için gerekli malzemeler: Krep hamuru için: 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 adet yumurta, 1 su bardağı un, 1 çimdik tuz. Şerbeti için: 3 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı. İç harcı için: 1 su bardağı ceviz içi. Yapılışı: 1. Tencereye su ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. 2. Süt, su ve yumurtayı çırpın. 3. Krep tavasını yağlayın. 4. Kreplerden birini bir tabağa alıp ortasına ceviz koyup rulo şeklinde sarın. 5. Krepleri kesip üzerine şerbet gezdirin.

    Şıllik tatlısı içinde ne var?

    Şıllık tatlısı içinde bulunan malzemeler şunlardır: Hamur için: 1 bardak un, 1.5 bardak su, biraz tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı (orjinali sade yağ ile yapılır). Şerbet için: 2 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı tereyağı. İç malzeme: Kıyılmış ceviz.

    Şıllık tatlısının püf noktası nedir?

    Şıllık tatlısının püf noktaları şunlardır: 1. Hamurun Pürüzsüz Olması: Krep hamurunun pürüzsüz bir kıvamda olması, tatlının dokusunun düzgün ve lezzetinin yüksek olmasını sağlar. 2. Süt Kullanımı: Mümkünse süt kullanılması, tatlının daha lezzetli olmasını sağlar. 3. Kısık Ateşte Pişirme: Kreplerin kısık ateşte arkalı önlü pişirilmesi, yanmalarını ve eşit şekilde pişmelerini önler. 4. Şerbetin Ilıtılması: Şerbetin ılıtılmadan kreplere dökülmemesi, hamurların hamurlaşmasını engeller. 5. Şerbetin Soğuk Dökülmesi: Sıcak şerbet dökülürse yufkalar yumuşayabilir ve tatlı dağılabilir, bu yüzden şerbetin soğuk dökülmesi önerilir.