Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Üretimin Başlangıcı: Silivri yoğurdu, yüzyıllar boyunca verimli toprakları ve zengin hayvancılık faaliyetleriyle öne çıkan Silivri'de, geleneksel yöntemlerle üretilen bir yoğurt çeşididir 3.
- Koyun Sütünden Üretim: İlk üretildiği yıllardan 1960'lı yıllara kadar sadece koyun sütünden üretiliyordu 45.
- Manda Sütünün Eklenmesi: Koyun sütünün zor bulunabilir olması nedeniyle yoğurt manda sütü ile üretilmeye başlandı 45.
- Ünlenmesi: 1930'lu yıllarda İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere de gönderilmeye başlanan Silivri Yoğurdu, mandıra yoğurtlarının en ünlüsü olarak popülerliğini korudu 45.
- Coğrafi İşaret Tescili: 2022 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili aldı 3.
- Festival: Silivri yoğurdu, her yıl Temmuz ayının ortalarında yapılan Silivri Yoğurt Festivali ile tanıtılmaktadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: