Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Silivri yoğurdu, meşhur olmasının bazı sebepleri:
- Geleneksel üretim: Yüzyıllardır geleneksel yöntemlerle üretilmesi 13.
- Yoğun kıvam ve ekşi tat: Sert, yoğun ve hafif ekşi bir tadı olması 12.
- Doğal ve besleyici: Katkı maddesi içermemesi ve protein, kalsiyum, vitamin ve mineraller açısından zengin olması 12.
- Tarihî değer: 1800'lü yıllardan günümüze kadar üretilmesi ve 2010 yılında coğrafi işaret tescili alması 123.
- Hayvancılık: Mandaların deniz seviyesi altında bulunan Koyun Deresi ve Tuzla Deresi’nin çevresinde otlaması ve bu otların hafif tuzlu olmasının sütüne geçmesi 5.
- Yoğurt Festivali: Her yıl Temmuz ayının ortalarında yapılan Silivri Yoğurt Festivali ile tanıtılması 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: