Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sıkma yapımında yarım kilogram un kullanılmaktadır 2.
Sıkma için hangi unun kullanılması gerektiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, sıkma tariflerinde kullanılan unun bazı özellikleri şu şekildedir:
- Un, sıvıyağ, tuz ve biraz su kullanılıp yoğrularak hamur haline getirilir 2.
- Hamur için ekmeği küçük parçalara bölüp suyla ıslatma işleminden sonra süzülmüş ekmekler, su ve tuz karıştırılmaktadır 3.
- Un, azar azar eklenerek ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğrulmaktadır 3.
Sıkma tarifi, yöresel farklılıklara göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: