Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şentat kuru kayısısı, doğal olarak güneşte kurutulması, yüksek lif içeriği ve A, C ve K vitaminleri ile potasyum içermesi nedeniyle kaliteli olarak değerlendirilebilir 1.
Ancak, ürünün kalitesi hakkında kesin bir yargıya varmak için, renk, doku, koku ve tat gibi faktörlerin de dikkate alınması önerilir 2. Gerçek Malatya kayısısını anlamak için, altın sarısı veya kehribar tonlarında olması, hafif esnek bir dokuya sahip olması ve meyvemsi bir koku taşıması önemlidir 2.
Ürün alırken, "coğrafi işaretli Malatya kayısısı" ibaresi bulunan ürünlerin resmi olarak Malatya'dan tescillenmiş olduğunu göz önünde bulundurmak ve ambalaj üzerindeki etiket bilgilerini kontrol etmek faydalı olabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: