Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şekerlemelerin içinde genellikle şeker, glikoz şurubu veya mısır şurubu gibi tatlandırıcılar bulunur 24. Ayrıca, şekerlemelerin içeriğine süt tozu, jelatin, yağ, aroma maddeleri gibi katkılar da eklenebilir 13.
Bazı şekerleme türleri ve içerdikleri özel bileşenler:
- Fondan: Pasta ve şekerlemelerin kaplamalarında kullanılan, şeker şurubu, glikoz veya krem tartar ile hazırlanan bir hamurdur 1.
- Krokant: Fındık, fıstık, badem gibi kuruyemişlerin şekerle kavrularak oluşturduğu sert ve lezzetli bir maddedir 1.
- Marshmallow: Yumuşak şekerleme türü olup, şeker veya mısır şurubu, jelatin, dekstroz ve tatlandırıcıların karışımıyla yapılır 4.
- Çikolata: Kakao, şeker ve süt tozunun birleşiminden oluşan, çeşitli aromalarla tatlandırılabilen bir şekerleme türüdür 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: