Buradasın
Şeker hastası olanlar kahvaltıda ne yemeli?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şeker hastaları kahvaltıda düşük glisemik indeksli ve lif oranı yüksek besinler tüketmelidir 24. İşte bazı öneriler:
- Yulaf lapası: Yulaf ezmesi, süt, tarçın ve rendelenmiş elma ile hazırlanan ılık bir kahvaltılık 1.
- Sebzeli omlet: 2 yumurta beyazı, zeytinyağı, rendelenmiş kabak ve doğranmış kırmızı biber ile yapılan omlet 1.
- Avokado ve tam tahıllı tost: Olgun avokado, limon suyu, tuz ve karabiber ile karıştırılıp tam buğday ekmeği üzerine sürülen karışım 1.
- Süt ürünleri: Şekersiz yoğurt veya süt ile hazırlanmış şekersiz kahveler 2.
- Tam tahıllı kraker ve peynir: Karbonhidrat ve protein ikilisi, kan şekerini dengelemeye yardımcı olur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: