Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şeker hamurunu yumuşatmak için birkaç yöntem bulunmaktadır:
- Yoğurma ve Isı Kullanımı: Şeker hamurunu küçük parçalara ayırın ve ellerinizle yoğurun 12. Ellerinizin doğal ısısı, hamurun yumuşamasına yardımcı olacaktır 1.
- Mikrodalga Kullanımı: Şeker hamurunu mikrodalgaya dayanıklı bir kaba koyun ve düşük güçte (30 saniye veya daha kısa sürelerle) ısıtın 13. Her 10-15 saniyede bir hamuru kontrol edin ve yoğurun 1. Aşırı ısınma hamurun erimesine neden olabilir 13.
- Gliserin veya Şeker Hamuru Yumuşatıcı Kullanımı: Şeker hamurunun üzerine birkaç damla gliserin veya özel şeker hamuru yumuşatıcı ekleyin 12. Hamuru yoğurarak bu maddeleri iyice karıştırın 1.
- Yağ Kullanımı: Şeker hamuruna az miktarda bitkisel yağ veya margarin ekleyin 1. Yoğurma işlemi sırasında yağı iyice karıştırın 1.
Yumuşattıktan sonra şeker hamurunu hava geçirmez kaplarda veya streç film ile sararak saklayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: