• Buradasın

    Mısırlı pilavın içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming pot of golden corn-studded rice pilaf sits on a Turkish kitchen counter, surrounded by fresh ingredients like corn kernels, rice grains, and a small bowl of rich broth, with a wooden spoon resting nearby.
    Mısırlı pilavın içine şu malzemeler konur:
    • 2 su bardağı Amerikan pirinci 1;
    • 4 bardak et suyu 12;
    • 2 su bardağı mısır konservesi 12;
    • 1 kahve fincanı soya yağı 1;
    • Yeterince tuz ve karabiber 12.
    Hazırlanışı:
    1. Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin, suyunu süzün 12.
    2. Bir tencerede yağı kızdırıp pirinci ilave edin ve kavurun 12.
    3. İçine mısır ve yeterince tuz ekleyip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun 12.
    4. 4 bardak et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın 12.
    5. Ateşten alıp 20 dakika dinlenmeye bırakın, üzerini karabiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pirinç pilavına hangi baharatlar konur?

    Pirinç pilavına eklenebilecek bazı baharatlar: Karabiber. Kimyon. Ayrıca, pilavın içine baharat olarak tuz da eklenir. Baharat kullanımı kişisel tercihlere bağlıdır.

    Pilavın ana maddesi nedir?

    Pilavın ana maddesi genellikle pirinçtir. Ancak, pilav yapımında pirinç dışında şu malzemeler de kullanılabilir: Bazı baklagiller. Bazı buğday ürünleri: bulgur, firik, kuskus, arpa şehriye.

    Pilav çeşitleri nelerdir?

    Bazı pilav çeşitleri: Acem Pilavı. Firik Pilavı. Özbek Pilavı. Hamsili Pilav. İstanbul Pilavı. Paşa Pilavı. Sarımsaklı Pilav. Perde Pilavı. Mastuva. Pancarlı Pilav.

    Şehriye ve mısırla hangi pilav yapılır?

    Mısırlı şehriye pilavı yapılabilir. Mısırlı şehriye pilavı için gerekli malzemeler: 2 su bardağı arpa şehriye; 3,5 su bardağı kaynamış su; 1 adet tavuk bulyon; 150 gr konserve mısır; 10-15 dal maydanoz; karabiber; tuz; sıvı yağ (tencerenin dibini kaplayacak kadar). Yapılışı: 1. Tencereye yağ konur ve 1 su bardağı şehriye kavrulur. 2. Üzerine 1 su bardağı şehriye daha ilave edilir ve 3,5 su bardağı kaynamış su, bulyon, tuz ve karabiber eklenir. 3. Su çekene kadar kısık ateşte pişirilir. 4. Mısır ve maydanoz eklenip karıştırılır. 5. Tencerenin üzerine havlu kağıt konulup kapağı kapatılır ve 15 dakika demlenmesi beklenir. Ayrıca, mısırlı bulgur pilavı da yapılabilir. Mısırlı bulgur pilavı için gerekli malzemeler: 1 su bardağı pilavlık bulgur; 1/2 çay bardağı tel şehriye; 1 adet küçük boy konserve mısır; 1 adet soğan; 1 adet yeşil biber; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 tatlı kaşığı kuru nane; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Tencereye yağ eklenip tel şehriye kavrulur. 2. Yemeklik doğranmış soğan ve biber eklenip kavurmaya devam edilir. 3. Bulgur eklenip karıştırılır. 4. Salça eklenip 2 dakika kavrulur. 5. Doğranmış domates ve mısır eklenip karıştırılır. 6. Baharatlar ve tuz eklenip karıştırılır. 7. 1,5 su bardağı su eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. 8. 15 dakika demlendirilip servis yapılır.