Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarıyer böreğinin bazı özellikleri:
- Görünüm ve yapı: Kol böreğine benzer 14.
- İç harç: Kıymalı, peynirli, patatesli veya ıspanaklı yapılabilir; kuş üzümü ve çam fıstığı eklenebilir 134. Sade versiyonu da vardır 14.
- Pişirme: Taş fırında pişirilir 2.
- Malzeme kalitesi: Kaliteli malzemeler kullanılır; örneğin, böreklik Urfa yağı ve en iyi kalitede fıstık ve kuş üzümü 2.
- Hamur: Yufkalar oklava değmeden açılır 2.
- Servis: Genellikle çay veya ayran ile birlikte tüketilir 5.
- Popülerlik: İstanbul'un en meşhur böreklerinden biridir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: