Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Saray sarmasının çatlamasının birkaç nedeni olabilir:
- Muhallebinin kıvamı: Muhallebinin çok akışkan olması, sarma sırasında dağılma ve çatlama riskini artırır 15. Muhallebinin koyu bir kıvam alması, sarmada çatlama riskini azaltır 1.
- Dinlenme süresi: Muhallebinin tepsiye döküldükten sonra yeterince dinlenmemesi, rulo yapılırken çatlamalara yol açabilir 13. Muhallebinin, oda sıcaklığında en az bir saat, buzdolabında ise 2-3 saat dinlendirilmesi önerilir 13.
- Sarma tekniği: Tatlıyı sararken çok bastırmak veya streç filmi sıkı bir şekilde kullanmak, muhallebinin dışarı taşmasına veya tatlının kırılmasına neden olabilir 1. Sarma işlemi sırasında streç film kullanılabilir, ancak sıkıştırmamaya özen gösterilmelidir 1.
- Soğuma süreci: Saray sarması, dilimlemeye geçmeden önce iyice soğuması beklenmediğinde çatlayabilir 1. Tatlı, buzdolabında bir süre bekletildiğinde daha iyi bir kıvam kazanır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: