Buradasın
Şarap neden bulanık ve tortulu olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap, çeşitli nedenlerle bulanık ve tortulu olabilir:
- Protein-tanen bulanıklığı: Genç şaraplarda oksijen etkisiyle çözünemeyen proteinli maddelerin tortu halinde çökmesi 1.
- Maya bulanıklığı: Şişeleme sırasında fermente olabilecek şeker içeren şaraplarda, şişe içinde fermantasyon olması ve mayaların canlı ve hareketli hale gelmesi 1.
- Doğal partiküller: Üzüm kabukları, maya hücreleri veya diğer organik maddeler gibi doğal partiküller şarabın rengini bulanıklaştırabilir 2.
- Filtrasyon hataları: Şarap yeterince filtre edilmemişse veya filtreleme işlemi hatalı yapılmışsa, renk berraklığı bozulabilir 2.
- Oksidasyon: Şarabın hava ile teması, rengini koyulaştırabilir ve bulanıklaştırabilir 2.
- Yanlış saklama koşulları: Işık, sıcaklık veya nem seviyelerinin yanlış olması, şarabın bulanıklaşmasına neden olabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: