Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulanık şarabı düzeltmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Filtreleme 3. Beyaz üzüm şarapları için diyatomlu toprak, selüloz veya perlitten oluşan kaba katmanlı filtreler kullanılabilir 3.
- Kimyasal yöntemler 3.
- Jelatin 3. On litre şarap için bir buçuk gram jelatin kullanılır 3. Jelatin soğuk su ile karıştırıldıktan sonra 2-3 saat demlenmeye bırakılır, ardından sıcak sıvı ile karıştırılıp şişelenir 3.
- Yumurta beyazı 3. Şarapla karıştırılıp bir ay bekletildikten sonra tortudan arındırılır 3.
- Bentonit (beyaz volkanik kil) 3. Otuz gram kil, 8-9 litre içeceği berraklaştırmaya yeterlidir 3.
Şarapla ilgili işlemler yapılırken hijyen ve güvenlik önlemlerinin alınması önemlidir.
En doğru yöntem için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: