Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yıllanmış şarabın anlaşılmasına dair bazı özellikler şunlardır:
- Renk: Kırmızı şaraplar açılır, beyaz şaraplar ise koyulaşır 12.
- Aroma ve tat: Genç şaraplardaki yaş meyve aromaları, kurutulmuş meyve aromalarına dönüşür 12.
- Tanen ve asit: Tanen ve asit yumuşar 12.
- Doku: Şarap, ipek gibi pürüzsüz bir doku kazanır 2.
- Tortu: Yıllanmış şaraplarda tortu oluşumu olağan bir durumdur ve bu, bozukluk belirtisi değildir 12.
Yıllanmış şarap alırken, mantarla şarap arasında şişenin boynundaki boşluğun normalden fazla olmaması ve mantardan şarabın sızmamış olması kontrol edilmelidir 2.
Şarabın yıllanıp yıllanmadığını kesin olarak anlamak için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: