Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarabın bozuk olduğunu anlamak için şu belirtilere dikkat edilmelidir:
- Renk ve Bulanıklık: Şarabın rengi bulanıklaşmış ve kahverengi tonlar yoğunlaşmışsa bozulmuştur 15.
- Koku: Sirke, aseton, çürük ahşap, yumurta veya tutkal gibi kokular varsa şarap bozulmuştur 15.
- Tat: Çok ekşi ve acı bir tat alınıyorsa şarap bozulmuştur 15.
- Son Kullanma Tarihi: Son kullanma tarihi geçmiş veya yıllandırılmaya müsait olmayan üzümlerden yapılmış şaraplar bozulabilir 1.
- Yoğunluk: Sıvı formundan daha yoğun bir yapıya dönüşmüşse şarap bozulmuştur 1.
Bozulmuş bir şarap içmek, sağlığa zararlı olabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: