Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarabın bozuk olduğunu anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir:
- Görünüm: Bulanıklık, tortulanma veya şişenin dibinde/yattığı yüzeyde tortu yapışması 25.
- Renk: Berraklığını yitirmiş, rengi koyulaşmış veya hafif kiremit kahverengiliği 3.
- Koku: Bozuk yumurta, tutkal, aseton, sirke, haşlanmış soğan veya lahana gibi rahatsız edici kokular 2.
- Tat: Ekşi, sirkemsi veya taze şarapta olmayan farklı bir tat 5.
- Mantar: Sızdıran, büzülmüş veya delikler oluşmuş mantar 5.
Bozulmuş bir şarap içilmesi tavsiye edilmez.
Şarabın bozulup bozulmadığını kesin olarak anlamak için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: