Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yıllandırılmış şarap, birkaç nedenden dolayı daha iyi kabul edilir:
- Aroma ve tat gelişimi 12. Yıllanma sürecinde şarap, daha karmaşık bir tat ve aroma yapısına sahip olur 2. Genç şaraplarda meyvemsi ve çiçeksi tatlar daha belirginken, yıllanmış şaraplarda bu tatlar yerini baharatlı, kekremsi veya odunsu tatlara bırakır 2.
- Asit oranının düşmesi 12. Şarapta bulunan asidik bileşikler zamanla parçalanır ve daha basit bileşiklere ayrılır, bu da şarabın daha yumuşak ve tatlı hale gelmesine neden olur 2.
- Tanenlerin yumuşaması 14. Yıllanma, tanenlerin yüzey alanını azaltarak daha pürüzsüz ve yumuşak bir tat elde edilmesini sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: