Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Açılmamış bir şarap şişesinin köpürmesinin nedeni, fermantasyonun şişelendikten sonra da devam etmesi olabilir 5.
Doğal yöntemle üretilen şaraplar, şişede fermente edilir 15. Fermantasyon sırasında ortaya çıkan karbondioksit gazı, şişenin içinde kalır ve şarap mantar sayesinde içeride tutulduğunda köpük oluşur 15.
Ayrıca, aşırı köpürme, doğru fermantasyon koşullarının sağlanmadığını gösterebilir 3. Bu durum, fermantasyonun yanlış gitmesine ve ürünün kalitesinin düşmesine yol açabilir 3.
Şarabın köpürmesi normal olabilir, ancak köpüğün yüksekliği ve tüm şişeyi kaplaması anormaldir 3. Bu durumda, bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: