• Buradasın

    Şalgamlı bulgur salatası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şalgamlı bulgur salatası yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 su bardağı pilavlık bulgur 14;
    • 2 su bardağı şalgam suyu 14;
    • 6 dal yeşil soğan 1;
    • 1 dal maydanoz 1;
    • 10 adet kornişon salatalık turşusu 1;
    • 1 küçük kutu mısır 1;
    • 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
    • 2 çay kaşığı tuz 1;
    • 1 adet limon suyu 1.
    Yapılışı:
    1. Tencereye şalgam suyu ve bulguru alıp suyunu çekene kadar pişirin 1.
    2. Bulgur pişerken yeşil soğan, maydanoz ve turşuyu ufak ufak doğrayın 1.
    3. Bulgur şalgam suyunda pişince 10 dakika dinlendirin 1.
    4. Daha sonra pişen bulguru karıştırma kabına alarak soğan, maydanoz, turşu, yağ ve limonu ekleyerek iyice karıştırın 1.
    5. İstediğiniz şekilde servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şalgam ve bulgur birlikte yenir mi?

    Evet, şalgam ve bulgur birlikte yenir ve bu ikilinin birleşimi lezzetli bir salata tarifinde de yer alabilir. Şalgamlı bulgur salatası tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir: Malzemeler: - 1 su bardağı bulgur; - 2 su bardağı şalgam suyu; - 1 tutam maydanoz; - 1 çay bardağı haşlanmış mısır; - 2 yemek kaşığı pancar turşusu; - 1 adet limon suyu; - 1/2 çay bardağı zeytinyağı; - 1/2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir). Yapılışı: 1. Yıkanmış bulgurları, şalgam suyu ile birlikte kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 2. Pişen bulgurları soğumaya bırakın. 3. Bir kapta limon suyu, tuz ve zeytinyağını çırpma teli ile çırparak bir sos hazırlayın. 4. Soğumuş bulgura maydanoz, doğranmış pancar turşusu ve mısırları ekleyin. 5. Hazırladığınız sosu da üzerine ekledikten sonra iyice karıştırın ve servis edin.

    Şalgamlı salata nasıl yapılır?

    Şalgamlı salata yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Şalgamlı Şehriye Salatası Tarifi: - Malzemeler: 1 su bardağı arpa şehriye, 2 su bardağı şalgam suyu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay bardağı konserve mısır, 1 adet kapya biber (konserve), 5-6 adet kornişon turşu, 1/2 demet maydanoz, 1/2 adet limon suyu, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz. - Yapılışı: Şalgam suyunu ve sıvı yağı tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca şehriyeleri ekleyin ve karıştırın. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tamamen pişen şehriyeleri ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. Soğuyan şehriyeleri derin bir kaba alın. Üzerine konserve mısırı, küp küp doğradığınız turşu ve biberi ekleyin. Maydanozu ince ince kıyıp ekleyin. Üzerine tuzunu, yağ ve limon suyunu ekleyip karıştırın. 2. Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi: - Malzemeler: 2,5 su bardağı şalgam suyu, 2 su bardağı su, 2 su bardağı Duru İri Pilavlık Bulgur, 6-7 adet yeşil soğan, 1 demet dereotu, 1 büyük demet maydanoz, 5 küçük boy kornişon turşu, 1/2 su bardağı Duru Pratik Haşlanmış Mısır, Sos için 1 yemek kaşığı limon suyu, 1/2 tatlı kaşığı nar ekşisi, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz. - Yapılışı: Şalgam suyu ve suyu tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında içerisine bulguru ilave edin ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Soğuması için kenarda bekletin. Bulgur soğuduktan sonra geniş bir kasenin içerisine alın. Üzerine kıyılmış taze soğan, dereotu, maydanoz, kornişon turşusu ve mısırı ilave ederek karıştırın. Limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırıp salatanın üzerine dökün ve servis yapın.

    Şalgam suyuyla hangi salatalar yapılır?

    Şalgam suyuyla yapılan bazı salatalar şunlardır: 1. Şalgam Turşusu: Şalgamları halka halka kesip kaynar tuzlu suda haşlayarak, sirke, sarımsak ve turşu tuzu ile turşu yapabilirsiniz. 2. Şalgamlı Bulgur Salatası: Şalgam suyunu kaynattıktan sonra içine bulgur ekleyip pişirip, maydanoz, dereotu, soğan ve kornişon turşu ile karıştırabilirsiniz. 3. Antep Fıstıklı Şalgam Salatası: Şalgam, salatalık, soğan, Antep fıstığı ve beyaz peyniri karıştırıp, limon ve zeytinyağı ile tatlandırabilirsiniz. 4. Şalgamlı Kuskus Salatası: Şalgam suyu ve suyla pişirilen kuskusa, kapya biber, taze soğan, dereotu, maydanoz ve mısır ekleyip, nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağı ile soslayabilirsiniz.

    Şalgam salatasının içine ne konur?

    Şalgam salatasının içine genellikle şu malzemeler konur: Şalgam suyu. Bulgur. Yeşillikler. Turşu. Mısır. Zeytinyağı ve limon. Ayrıca, şalgam salatasına rendelenmiş havuç veya nar ekşisi gibi ek malzemeler de eklenebilir.

    En güzel ince bulgur salatası nasıl yapılır?

    En güzel ince bulgur salatasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 1 su bardağı ince bulgur - 250 gr ceviz - 4-5 kurutulmuş domates - 1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin - 4-5 taze soğan - ¼ demet ince kıyılmış maydanoz - Marul yaprakları Sosu için: - 2 yemek kaşığı nar ekşisi - 1 çay bardağı zeytinyağı - Tuz, karabiber, kırmızı pul biber Yapılışı: 1. İnce bulgurun üzerine bulguru geçmeyecek kadar kaynar su ilave edip üzerini bir kapakla kapatın. 2. Bulgurlar yumuşayınca derin bir kaseye alın. 3. Üzerine iri kıydığınız cevizleri, ince dilimlediğiniz kurutulmuş domatesi, dilimlenmiş zeytinleri, maydanozu ve taze soğanı ekleyip harmanlayın. 4. Sos için gerekli malzemeleri karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdirip tekrar harmanlayın. 5. Marul yaprağı ile servis yapın.

    Bulgurla hangi salata yapılır?

    Bulgurla yapılan bazı salatalar şunlardır: 1. Otlu Bulgur Salatası: Yarım su bardağı bulgur, nane, maydanoz, kavrulmuş badem, sirke, zeytinyağı ve tuz ile hazırlanır. 2. Klasik Kısır: İnce bulgur, domates, salatalık, maydanoz, yeşil soğan, nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile yapılır. 3. Yoğurtlu Bulgur Salatası: Haşlanmış bulgur, yoğurt, nane, sarımsak, tuz ve zeytinyağı kullanılarak hazırlanır. 4. Sebzeli Bulgur Salatası: Bulgur, havuç, biber, mısır, maydanoz, zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırılarak yapılır. 5. Akdeniz Usulü Bulgur Salatası: Bulgur, cherry domates, zeytin, feta peyniri, taze nane, zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırılır.

    Şalgama neden bulgur konur?

    Şalgama bulgur eklenmesinin birkaç nedeni vardır: 1. Lezzet: Bulgur, şalgamın tadını zenginleştirir ve kıvamını artırır. 2. Besin Değeri: Bulgur, şalgam içinde bulunan diğer besinlerle birlikte dengeli bir öğün oluşturur. 3. Mayalanma: Bulgur, şalgamın mayalanmasına yardımcı olur.