Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salçalı köftenin püf noktaları şunlardır:
- Malzeme Kalitesi: Taze ve az yağlı kıyma kullanmak, köftenin lezzetini artırır 3.
- Yoğurma Süreci: Köfte harcını en az 10-15 dakika yoğurmak, etin proteinlerinin açığa çıkmasını sağlar 3. Dinlendirilmiş köfte, daha iyi şekil alır 3.
- Şekil Verme: Köftelerin boyutlarının eşit olması ve elinizi suyla ıslatarak şekillendirmeniz, düzgün pişmelerini sağlar 3.
- Pişirme Yöntemi: Köfteleri önce tavada az yağda kızartmak, ardından domates salçası ve baharatlarla hazırlanan sosun içine eklemek, lezzetini artırır 34.
- Buzdolabında Bekletme: Köfte harcını hazırladıktan sonra buzdolabında bekletmek, köftenin daha lezzetli olmasını sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: