Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güneşte kurutma yöntemi şu adımlarla uygulanır:
- Domates veya biberler yıkanır, sapları çıkarılır ve küçük parçalara kesilir 14.
- Kesilen sebzeler, geniş tepsilere alınarak güneşin altında karıştıra karıştıra kurutulur 23. Bu işlem, bahçeli bir evde veya güneş alan bir camın önünde yapılabilir 2.
- Kuruma süreci, yaklaşık 5 gün sürer 2. Salça kıvamını aldığında kavanozlara doldurulur ve karanlık, serin bir yerde saklanır 2.
Kaynatma yöntemi için ise:
- Domates veya biber püresi, kuru bir tencereye koyulur ve kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynatılır 24.
- Aralıklarla tahta kaşıkla karıştırılan püre, koyu bir kıvam aldığında önceden kaynatılmış kuru kavanozlara doldurulur 2. Kapaklar sıkıca kapatılıp ters çevrilir ve en az 24 saat bu şekilde bekletilir 2.
- Kavanozlar, yine karanlık ve serin bir yerde saklanır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: