Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salça üretiminde yapılan temel işlemler:
- Pulp (püre) üretimi: Domatesler yıkanır, sapları çıkarılır ve parçalara ayrılarak ısıtma ve palperleme işlemlerinden geçirilir 23.
- Pulpun konsantre edilmesi: Brix derecesi en az 28 olacak şekilde evaporatörde yoğunlaştırılır 23.
- Ambalajlama: Konsantrat, steril kavanozlara doldurulur 23.
Evde salça yapımında ise işlemler şu şekilde yapılır:
- Ön hazırlık: Domatesler yıkanır, sapları çıkarılır ve parçalara ayrılır 14.
- Bekletme: Tuz eklenerek 8 saat ile 3 gün arasında bekletilir 14.
- Süzme: Çekirdek ve kabuklarından arındırılır 14.
- Kurutma veya kaynatma: Güneşte bekletme, fırında kurutma veya tencerede kaynatma yöntemlerinden biri uygulanır 145.
- Kavanozlama: Salça, önceden kaynatılmış temiz ve kuru kavanozlara aktarılır ve kapakları sıkıca kapatılır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: