Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 4 adet patates 13;
- 2 adet patlıcan 13;
- 3 adet yeşil biber 13;
- 1 adet kabak 1;
- 1 adet kapya biber 1;
- 2 su bardağı sıvı yağ 1;
- 4 adet domates 1;
- 6 diş sarımsak 1;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber 1.
Hazırlanışı:
- Sebzeleri yıkayıp küp küp doğrayın 1.
- Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın ve sebzeleri ekleyerek orta ateşte yumuşayana kadar pişirin 1.
- Domatesleri rendeleyin veya ince ince doğrayın 1. Sarımsağı da ezin 1.
- Domatesleri, sarımsağı, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırın 1.
- Sebzeler yumuşadıktan sonra, hazırladığınız domates sosunu ekleyin ve iyice karıştırın 1.
- Düşük ateşte 15-20 dakika daha pişirmeye devam edin 1.
- Patatesli şakşuka'nız servise hazır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: