Restoran müdürü, bir restoranın tüm işletme faaliyetlerinin yönetiminden sorumlu olan kişidir. Restoran müdürünün bazı görevleri: Personel yönetimi: Personel işe alımı, eğitim verilmesi ve motivasyonun sağlanması gibi süreçleri takip eder. Finansal kontrol: Satışların, işletme gelir ve giderlerinin takibini yaparak üst yöneticilere bilgi sağlar. Kalite ve hijyen kontrolü: Gıdaların kalite ve hijyen kontrolünü gerçekleştirir. Operasyon yönetimi: Restoran açılış ve kapanış saatlerini belirlerken personel vardiya planlamasını yapar ve restorandaki işleyişin sorunsuz devam etmesini sağlar. Pazarlama faaliyetleri: Pazarlama stratejileri oluşturur. Müşteri ilişkileri: Müşterilerin istek, öneri ve şikayetlerini dinler. Rezervasyon yönetimi: Restoran masa rezervasyonlarını yönetir. Menü planlaması: Doğru menü planlaması yapar.