Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Reçelli tatlı yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Reçelli Pasta Tarifi:
- Malzemeler: 5 yumurta, 5 kahve fincanı un, 5 kahve fincanı şeker, 1/2 paket kabartma tozu, 6-7 çorba kaşığı reçel veya marmelat 1.
- Yapılışı:
- Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpın 1.
- Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin 1.
- Mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştırın 1.
- Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim 1.
- Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece ısılı fırında pişirin 1.
- Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye kesin 1.
- Pastanın kesik yüzlerine reçel sürüp üst üste oturtun 1.
- Pastanın üzerine ve yanlarına fırça yardımı ile reçelin tanesiz kısmından sürerek buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapın 1.
- Reçelli Milföy Tatlısı Tarifi:
- Malzemeler: 8 adet milföy, 1 adet yumurtanın sarısı, 1 su bardağı vişne marmeladı 2.
- Yapılışı:
- Milföy hamurlarını 5-10 dakika oda sıcaklığında dinlendirip, hafif yumuşamalarını sağlayın 2.
- Milföylerin iki tanesinden 6'şar adet şerit kesin 2.
- Diğer milföylerin üzerine, çırpılmış yumurta sarısı sürüp, ortalarına vişne marmeladı yerleştirin 2.
- Kestiğiniz şeritleri birbirine çapraz olacak şekilde milföyün üzerine yerleştirin 2.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, hamurlar kızarıncaya dek pişirin 2.
- Ilık olarak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: