Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Reçelli tatlı yapmak için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Reçelli Tatlı Pastane Kurabiyesi 1.
- Malzemeler: 250 gram tereyağı, 125 gram pudra şekeri, 1 vanilya, yarım paket kabartma tozu, 1 yumurta (birinin akı üzeri için ayrılacak), 4-4,5 su bardağı un, 1 çay bardağı fındık, 1 kase reçel 1.
- Hazırlanışı:
- Bütün malzemeler un ve kabartma tozu hariç güzelce yoğurulur 1.
- Azar azar un ve kabartma tozu eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir 1.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yumurta beyazına, sonra fındık kırıklarına bulanır 1.
- Ortası hafifçe oyulur ve 180 derecede pişirilir 1.
- Fırından çıkar çıkmaz ortalarına reçel veya marmelat konur 1.
- Ağızda Dağılan Reçelli Kurabiye 2.
- Malzemeler: 250 gram oda sıcaklığında tereyağı (margarin de olur), 1 yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 4,5-5 su bardağı un 2.
- Hazırlanışı:
- Hamur malzemeleri güzelce karıştırılır 2.
- Un azar azar eklenir 2.
- Ele yapışmayacak, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir 2.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp top yapılır 2.
- Baş parmak ile ortasına basılır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır 2.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir 2.
- Fırından aldıktan sonra ılık olunca çay kaşığı ile reçeller üzerlerine eklenir 2.
- Reçelli Hamur Tatlısı 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: