Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ancak, rakının ideal tüketim süresi, şişenin açılıp açılmadığına ve saklama koşullarına bağlı olarak değişebilir 2. Uygun koşullarda saklandığında, kapalı bir rakı onlarca yıl bozulmadan kalabilirken, açılmış bir şişe rakının ideal tüketim süresi 10-20 yıl olarak kabul edilir 2.
Rakının bozulduğunu gösteren bazı belirtiler şunlardır:
- Bulanıklık 2. Su eklenmediği halde rakı bulanıksa kimyasal yapısı bozulmuş olabilir 2.
- Koku değişimi 2. Anason yerine rahatsız edici, ağır veya sirkeleşmiş bir koku oluştuysa dikkat edilmelidir 2.
- Tadında farklılık 2. Normalden keskin ya da acı bir tat hissediliyorsa rakı bozulmuş olabilir 2.
Bu belirtiler gözlemleniyorsa, o rakının tüketilmesi önerilmez.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: