Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rakı, kapağı açıldıktan sonra hava ile temas arttıkça bozulmaya başlar 4.
Açılmış bir şişe rakının ideal tüketim süresi 10-20 yıl olarak kabul edilir 14. Ancak bu süre boyunca şişenin dik tutulması, kapağının sıkıca kapalı olması ve ışık ile sıcaklıktan korunması gerekir 14.
Bozulan rakının anlaşılması zor olsa da, şu durumlar bozulma belirtisi sayılabilir:
- Bulanıklık 4. Su eklenmediği halde rakı bulanıksa kimyasal yapısı bozulmuş olabilir 4.
- Koku değişimi 4. Anason yerine rahatsız edici, ağır veya sirkeleşmiş bir koku oluştuysa dikkat edilmelidir 4.
- Tadında farklılık 4. Normalden keskin ya da acı bir tat hissediliyorsa rakı bozulmuş olabilir 4.
Bu belirtiler gözlemleniyorsa, o rakının tüketilmesi önerilmez 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: