Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Probiyotik turşu mayası yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 kg - 5 kg arası sebzeler 1
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu 12
- 1 litre içme suyu 23
- 1 paket probiyotik turşu mayası (örneğin, Lactoccocus lactis ssp lactis, Lactococcus diacetylactis, Lactobacillus brevis gibi kültürler içeren maya) 13
- Sirke (isteğe bağlı) 1
Yapılışı:
- Sebzeleri yıkayıp turşu kuracağınız temiz kaba yerleştirin 1.
- 1 litre suya 2 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyip kaynatın ve oda sıcaklığına soğutun 12.
- 1 paket mayayı su-tuz karışımına ilave edip karıştırın 1.
- Maya ile hazırlanan karışıma, her 1 kg sebze için 100 ml (yaklaşık 1 çay bardağı) sirke ekleyip sebzelerin üzerini kapatacak şekilde kaba aktarın 1.
- Oda sıcaklığında beklemeye bırakın, fermantasyon süresi 10-15 gündür 1.
- Kap açıldıktan sonra serin bir yerde muhafaza edin 1.
Probiyotik turşu yapımında kullanılan malzemelerin organik ve ilaçsız olması önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: