Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Potasyumu yüksek olanlar, potasyum içeriği yüksek olan gıdalardan kaçınmalıdır 12. Bu gıdalar arasında:
- Meyveler: Muz, portakal, avokado, kivi, kavun 14;
- Sebzeler: Patates, domates ve domates ürünleri, ıspanak, pazı 14;
- Baklagiller: Fasulye türleri (siyah fasulye, kırmızı fasulye), mercimek, nohut 14;
- Süt ürünleri: Süt, yoğurt, peynir 1;
- Tam tahıllar: Tam tahıl ekmekleri ve tahıllar (kepekli ekmek, yulaf) 1;
- Kuruyemiş ve tohumlar: Fındık, badem 1.
Ayrıca, bazı ilaçlar da potasyumun yüksek olmasına neden olabilir, bu nedenle kullanılan ilaçların doktorla gözden geçirilmesi önemlidir 13.
En uygun diyet planı ve beslenme önerileri için bir doktora veya beslenme uzmanına danışmak gereklidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: