Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Poşe pişirme yöntemi, kaynamayan sıcak suda besinleri haşlama tekniğidir 12. Bu yöntemde suyun ısısı 65-80 derece arasında olmalıdır 1.
Poşe yönteminin kullanıldığı bazı ürünler:
Poşe pişirme yöntemi adımları:
- Derin bir tencere seçin ve içine yarısını geçecek şekilde su ekleyin 1.
- Su kaynamaya başlamadan önce tuz, sirke veya limon suyu ekleyin 1.
- Tencerenin kapağını kapatın ve kaynamasını bekleyin 1.
- Su kaynamaya başladıktan sonra, ocağın ateşini en düşük ayara getirin 1.
- Poşe edeceğiniz yiyeceği, suya yakın bir şekilde bırakın ve tencerenin kapağını mutlaka kapatın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: