Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Poşe (poşeleme) tekniğinin işe yaradığı bazı noktalar şunlardır:
- Besinlerin doğal yapısını ve lezzetini korur 25. Poşe, düşük sıcaklıkta pişirme yöntemiyle gıdaların vitamin ve minerallerinin sıvı içinde kaybolmasını engeller 5.
- Yağ kullanımını en aza indirir 5. Bu sayede daha hafif ve besleyici yemekler elde edilir 5.
- Yumuşak ve sulu bir doku sağlar 25. Poşe edilen yiyecekler, daha yumuşak ve nemli bir yapıya kavuşur 5.
- Yumurta, balık, tavuk ve sebze gibi çeşitli gıdalarda kullanılabilir 25. Özellikle narin gıdaların pişirilmesinde tercih edilir 4.
Poşe tekniği, genellikle yumurta pişirmek için kullanılsa da somon, levrek, mezgit gibi balık türleri; tavuk göğsü veya tavuk butları; havuç, karnabahar, brokoli gibi sebzeler ve elma, armut, şeftali gibi meyveler için de uygundur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: