Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı somon yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet somon balığı (1 kg civarında) 1;
- 1 orta boy portakal 1;
- 2 patates 1;
- 2 soğan 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş) 1;
- Tuz 1;
- Karabiber 1.
Yapılışı:
- Soğan ve patateslerin kabuklarını soyduktan sonra çok ince olmayacak şekilde halka halka kesin 1.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye önce soğanları, ardından patatesleri dizin 1.
- Portakalın suyunu sıkıp bir kaba alın, içine zeytinyağı, tereyağı, tuz ve karabiber ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın 1.
- Yuvarlak kesilmiş somonlarınızı teker teker suyun içine batırıp patateslerin üzerine dizin, kalan suyu da üzerlerine gezdirin 1.
- 180-190 derecede 30-40 dakika pişirin 1.
Alternatif bir tarif:
- 200 gram somon balığı 3;
- yarım su bardağı portakal suyu 3;
- 1 adet dilimlenmiş portakal 3;
- yeteri kadar tuz 3;
- 1 çay kaşığı tane karabiber 3;
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı 3;
- 3 adet kuru defne yaprağı 3.
Hazırlanışı:
- Tüm malzemeleri fırın kabında harmanlayın ve streç filmle kapatarak buzdolabında 1 gece dinlendirin 3.
- Ertesi gün üzerini pişirme kağıdı ile kapatıp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 20 dakika pişirin 3.
- Kağıdı alıp iyice kızarana kadar pişirmeye devam edin 3.
Portakallı somon tarifi için farklı malzemeler ve yöntemler de kullanılabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: