Buradasın
Portakallı sebzeli kereviz nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı Sebzeli Kereviz Tarifi için gerekli malzemeler:
- 2 adet taze kereviz sapı 1;
- 4 adet sulu portakal 1;
- 1 adet orta boy soğan 1;
- 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı 1;
- Tuz (damak zevkinize göre) 1;
- 1-2 dal taze dereotu (süsleme için) 1.
Hazırlanışı:
- Kereviz saplarını iyice yıkayıp, incecik doğrayın 1.
- Soğanı da küçük parçalar halinde doğrayın 1.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanları hafifçe kavurun 1.
- Daha sonra, doğranmış kerevizleri ekleyip, birkaç dakika daha kavurun 1.
- Portakalların suyunu sıkıp, kereviz ve soğan karışımına ekleyin 1.
- Tuzunuzu ekleyip, orta ateşte 10-15 dakika kadar pişirin 1.
- Kerevizler yumuşayıp, portakal suyu hafifçe koyulaşana kadar pişirmeye devam edin 1.
- Son olarak, taze dereotu ile süsleyip servis edebilirsiniz 1.
Ayrıca, farklı bir portakallı kereviz tarifi için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Kerevizleri soyup her biri 3 halka olacak biçimde kesin ve limonlu suda bekletin 4.
- Patatesleri soyup doğradıktan sonra havuçları da soyup dilimleyin 4.
- Kuru soğanı ince ince halkalar halinde doğrayın 4.
- Tencereye bir miktar zeytinyağı döküp sırasıyla soğanları, havuçları, kereviz dilimlerini ve patatesleri yerleştirin 4.
- Ayrı bir yerde unu, tuzu, suyu, toz şekeri ve portakal suyunu çırpıp sebzelerin üzerine gezdirin 4.
- Sebzeleri porselen bir tabak ile kapatıp orta ateşte kaynayana kadar pişirin 4.
- Kaynadıktan sonra ocağı kısıp 20 dakika daha pişirin 4.
- Kerevizler yumuşayınca ocağı kapatıp soğumaya bırakın 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: