Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal sosu için gerekli malzemeler:
- 3 su bardağı portakal suyu 15;
- 2,5 yemek kaşığı nişasta 1;
- 1 su bardağı şeker 15;
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 1.
Portakallı muhallebi için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı süt 1;
- 1 su bardağına yakın şeker 1;
- 1,5 yemek kaşığı un 1;
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 1 yemek kaşığı katı yağ 1.
Hazırlanışı:
- Başta muhallebiyi hazırlamak için tencereye katı yağ hariç diğer malzemeleri koyup topaklanmadan sürekli karıştırarak pişirin 1.
- Koyu kıvama gelen muhallebiye ocaktan indirmeden 1 kaşık katı yağı ilave edin ve yağ eriyince ocağı kapatın 1.
- Muhallebiyi kuplara yarıya kadar gelecek şekilde paylaştırın 1.
- Daha sonra başka tencereye portakal sosu için olan malzemeleri ilave edip koyulaşana kadar karıştırın 1.
- Kuplara koyduğunuz muhallebinin üzerine eşit miktarda portakal sosunu dökün 1.
- Tatlıyı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: