Buradasın
Portakallı etimek tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi:
Malzemeler:
- 1 paket tuzsuz etimek 23
- Şerbeti için: 1,5 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su 3
- Kreması için: 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya 34
- Portakal sosu için: 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı toz şeker 34
Hazırlanışı:
- Şerbeti için şeker ve suyu küçük bir tencerede kaynatın 4.
- Etimekleri borcama dizin ve hazırladığınız şerbeti üzerine dökün 23.
- Kreması için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp koyulaşana kadar pişirin 34. Vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın 4.
- Sıcak muhallebiyi etimeklerin üzerine gezdirin ve ılımaya bırakın 3.
- Portakal sosu için portakal suyu, nişasta ve şekeri kaynayıp koyulaşana kadar pişirin 34.
- Ilımış olan kremanın üzerine portakal sosunu gezdirin ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin 3.
- Tatlıyı dolaba alıp 5-6 saat dinlendirin 34.
- Dilimleyip portakal dilimleri ile servis edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: