Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Piyaz yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Kuru fasulye seçimi ve haşlama: İri taneli, taze kuru fasulye kullanılmalı ve bir gece önceden ıslatılmalıdır 12. Fasulyenin dağılmaması için kontrollü bir şekilde 35-40 dakika haşlanmalıdır 13.
- Soğan doğrama ve ovma: Mor soğanlar ince ince, yarım ay şeklinde doğranmalı ve tuzla ovularak acısı alınmalıdır 124.
- Sos hazırlığı: Zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz ve dövülmüş sarımsakla hazırlanan sos, damak zevkine göre ayarlanmalıdır 24.
- Baharat dengesi: Sumak ve karabiber gibi baharatlar dengeli bir şekilde eklenmelidir 35.
- Bekletmeden servis: Piyaz, sosu eklendikten sonra bekletilmeden servis edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: