Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pita ekmeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt 1;
- 1 paket instant maya 1;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1/2 su bardağı ılık su 1;
- 1/2 su bardağı yoğurt 1;
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 6 su bardağı un 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Maya karışımı: Derin bir kabın içine ılık sütü alın, üzerine maya ve şekeri ekleyip karıştırın 1. Kabın üzerini kapatıp 5-6 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin 1.
- Hamuru yoğurma: Mayalanan karışıma yoğurt, zeytinyağı, tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin 1. Hamuru unlanmış bir yüzeye alıp 10 dakika kadar yoğurun 1.
- Mayalanma: Hamuru yağlanmış bir kabın içine alıp, üzerini nemli bir bezle örterek sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat mayalandırın 1. Hamur iki katına çıkınca mayalanma işlemi tamamlanmış demektir 1.
- Pideleri şekillendirme: Mayalanan hamuru hafifçe unlayıp bezelere ayırın 1. Bezeleri merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm kalınlığında açın 1.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 250 derece fırında, taş fırın veya sac üzerinde yaklaşık 5-7 dakika pişirin 1. Pitaların üzeri kızarıp kabarıp açıldığında fırından alın 1.
Püf noktaları:
- Ortam sıcaklığı, hamurun mayalanması için önemlidir 1. Çok soğuk veya sıcak bir ortamda maya aktifliğini kaybedebilir 1.
- Un miktarını, markasına göre ayarlayabilirsiniz 1. Hamur çok yumuşak olursa yapışabilir, çok sert olursa pita açılmaz 1.
- Pitaları çok uzun süre pişirmeyin, içleri pişmeden yanabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: