Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pirpirim (semizotu) yemeği için gerekli malzemeler:
- 1 kg pirpirim (semizotu) 3;
- 200 gr kıyma 3;
- 1 kuru soğan 3;
- 1 çay bardağı pirinç 3;
- 1 yemek kaşığı salça 3;
- Yağ 3;
- Tuz 3.
Hazırlanışı:
- Soğanla kıyma yağda kavrulur 3.
- Üzerine yıkanmış, ayıklanmış, doğranmış pirpirim konulur 3.
- Pirpirimler iyice solduktan sonra üzerine yıkanmış pirinç, salça, tuz ilave edilir 3.
- 1 su bardağı su konularak kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir 3.
Ayrıca, pirpirim ince bulgur ve tereyağı ile kavrularak "pirpirim kavurması" adı altında ayrı bir yemek olarak da sunulabilir 3.
Pirpirim yemeğinin farklı versiyonları da bulunmaktadır, örneğin Antep mutfağına ait "pirpirim aşı" 5.
Yemek tarifleri ve pişirme yöntemleri kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: