Buradasın
Arnavut böreğinin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arnavut böreğinin püf noktaları şunlardır:
- Hamurun açılması: Böreğin en önemli püf noktası, küçük bezelere ayrılan hamurun ince yufkalar şeklinde açılabilmesidir 25.
- Katların arasının yağlanması: Hamur katlarının arasına sıvı yağ sürülmesi önerilir 23.
- Dinlendirme: Hamurların 1 saat kadar dinlendirilmesi, yufkaların daha iyi açılmasını sağlar 3.
- İç harcın hazırlanması: Ispanak gibi malzemeler çiğ olarak kullanılmalı, ocakta kavrulmamalıdır 3.
- Fırın ayarı: Fırının önceden ısıtılması, böreğin eşit pişmesini sağlar 2.
- Pişirme: Böreğin tabanında bulunan yufkaların üst kata oranla bir veya iki eksik olmasına dikkat edilmeli, iç harç sadece orta katta kullanılmalıdır 1.
- Pişirme sırasında fırının kapağının açılması: Pişirme esnasında fırının kapağı açılabilir ve bir bıçak ucu yardımıyla yufkalara dokunulabilir 1.
- Son dokunuş: Börek piştikten sonra üzerine su serpilip temiz bir bezle örtülebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: