Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arnavut Böreği'nin hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri yoğurun ve 15-20 dakika dinlendirin 1.
- Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı 20-25 cm çapında açın 1.
- Hamurların kenarlarına 6-7 cm’lik çizikler atın, dibine kadar atmamaya dikkat edin 1.
- Bu kenarların her birinin üzerine tereyağlı karışımı sürerek katlayın ve hamurları yeniden açın 1.
- Hamurlardan birini tepsiye serin, iç harcı içine yapıp diğer hamuru da üzerine kapatın ve kenarlarına burgu şekli verin 1.
- Üzerine kalan tereyağlı harcı sürün ve 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: