Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Piliç kelimesi, genellikle tavuk eti anlamında kullanılır ve bu et, çeşitli faydalar sağlar:
- Beslenme Değeri: Piliç eti, yüksek protein içeriği sayesinde sağlıklı ve dengeli beslenme için önemli bir besin kaynağıdır 12.
- Kolesterol Kontrolü: Doymamış yağ asitleri oranı yüksek olup, kırmızı ete göre daha az doymuş yağ ve kolesterol içerir, bu da kalp hastalıkları riskini azaltır 12.
- Sindirim Kolaylığı: Liflerinin kısa olması nedeniyle sindirimi kolaydır 1.
- Vitamin ve Mineral Kaynağı: B2, B6, B12 gibi vitaminler ve kalsiyum, demir, çinko gibi mineraller açısından zengindir 2.
Ayrıca, piliç eti ekonomik olması nedeniyle de tercih edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: