Buradasın
Pilavlı hindi but nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pilavlı hindi but pişirmek için gerekli malzemeler:
- 2 adet hindi but 1;
- 1 su bardağı pirinç 1;
- 1 adet soğan 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 çay kaşığı salça 1;
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı 1;
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1;
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 1;
- 1 silme çay kaşığı tarçın 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 tepeleme çay kaşığı yenibahar 1;
- 1 çay kaşığı şeker 1;
- Tuz 1;
- 2 su bardağı sıcak su 1.
Pişirme aşamaları:
- Butları düdüklü tencerede iyice yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 1 saat) 1.
- Pilav için soğanı yemeklik doğrayın 1.
- Tereyağı eritip soğanları ekleyin ve kavurun 1.
- Fıstıkları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun 1.
- Salçayı ekleyip kavurun 1.
- Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 5 dakika kavurun 1.
- Maydanozları, şekeri, tuzu, kuş üzümlerini, baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın ve ateşten alın 1.
- Pilav harcını fırın tepsisine döküp üzerini düzleyin 1.
- Butları üzerine yerleştirin 1.
- Butları haşladığınız sudan 1 kepçe alıp pilava ekleyin 1. 2 su bardağı da suyu ekleyip fırına verin 1.
- 180 derecede pilav suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Pilav suyunu çekince fırın ısısını sıfırlayıp fırından çıkarmadan 15 dakika demlenmesini bekleyin 1.
Bu tarifte hindi yerine tavuk but da kullanılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: