Buradasın
Pilavlı hindi but nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pilavlı hindi but pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 2 hindi but 3;
- 15 taze patates 3;
- 1 kahve fincanı sıvı yağ 3;
- 2 tatlı kaşığı taze biberiye 3;
- 15 dilim pastırma 3;
- 2 soğan 3;
- 1,5 su bardağı tavuk suyu 3;
- 1 tatlı kaşığı kekik 3;
- 2 taze soğan 3;
- Tuz ve karabiber 3.
Pilav için malzemeler:
Yapılışı:
- Hindi butlarını yıkayın 3.
- Sıvıyağ, tuz, karabiber ve biberiyeyi bir kasede karıştırın 3.
- Karışımı butların üzerine eşit miktarda sürün 3.
- Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve kurulayın 3.
- Pastırma dilimlerini patateslerin etrafına sararak kürdanla sabitleyin 3.
- Pastırmalı patatesleri bir tencereye alın, 1 kahve fincanı su, tuz ve kekik ekleyin ve çok kısık ateşte 30-35 dakika pişirin 3.
- Taze soğanları temizleyip kıyın ve pastırmalı patatese ilave edin, 5 dakika daha pişirin 3.
- Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın 3.
- Hindi butlarını geniş ve derin bir tencereye alın, yağsız olarak her iki yüzünü kızartın 3.
- Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin 3.
- 1 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyin ve orta ateşte yarım saat kadar pişirin 3.
- Butları ocaktan alıp fırın tepsisine yerleştirin 3.
- Kalan suyu ilave edin 3.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirip yarım su bardağı tavuk suyunu ilave edin 3.
- 10 dakika daha pişirin 3.
- Pastırmalı patatesleri fırında pişmekte olan hindiye ilave edin ve 10 dakika daha pişirin 3.
- Safranlı pilav için pirinci bir tutam tuz ve
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: